Jaaaa, weekend! En het allerfijnste daaraan is voor mij dat ik geen wekker hoef te zetten. Ik ben namelijk meer een avondmens dan een ochtendmens. Altijd al geweest. Vroeg opstaan is niet mijn ding. Ik kan het wel maar blij word ik er niet van. Dus als ik vrijdagochtend die wekker uitzet voor het weekend, of nog fijner voor de vakantie, oh zalig!

Ook zoiets om blij van te worden; goede series of films. Vroeger met een dvd-box of ouderwets iedere week wachten op een nieuwe aflevering. Maar tegenwoordig heb je daar natuurlijk NetflixNPO Plus of Disney+ voor (wat hebben ze met die plus eigenlijk?). 

Dit is nog lang niet alles….

Een paar weken geleden viel ik op een zaterdagavond midden in een aflevering van Cold Feet en kwam ik erachter dat ik een paar seizoenen gemist had. Balen! Maar gelukkig, allemaal te terug te kijken op NPO Plus. Dus hoppa, maandje gratis aan en inhalen! En dan ontdekken dat daar ook alle The Great British Bake-Off terug te kijken zijn dus die maand gratis is veel te kort…

Muziek is ook zoiets om blij van te worden. Geen idee hoeveel afspeellijsten ik inmiddels op Spotify heb gemaakt en/of volg maar meer dan 50 in ieder geval… waarvan meerdere lijsten met meer dan 100 nummers. Verder heb ik nog ladingen cd’s (die ik zelfs af en toe nog koop om in de auto naar te luisteren). En cassettebandjes van vroeger… die heb ik tot nu toe nog niet weg kunnen gooien. Ook al kan ik ze niet meer afluisteren want ik kan ze nergens meer op afspelen. Klein detail. Maar toch bewaar ik ze nog. Gewoon voor het gevoel dat erbij hoort.

Ook zo fijn, de zon die warm genoeg is om te zonnen. En dat was ie de afgelopen weken zeker wel dus ik heb wel wat uurtjes in de zon doorgebracht. Je moet wat als je niet de hort op kan. Lekker met een boek erbij. Dan heb ik weinig meer nodig (behalve af en toe wat te eten en drinken). Al krijg je wel een zere kont van dat zitten na een tijdje dus dan af en toe dat kussen op de grond en lekker languit. Net als op het strand. Tot ik zere schouders krijg van het daarop leunen (want lezen) dus dan weer de stoel in. Word oud….

In de tuin word ik momenteel ook blij van de nieuwe dahlia’s die driftig aan het groeien zijn. Dit voorjaar een site ontdekt waar je allerlei leuke bollen kan bestellen. Me like! De eerste hobbel is al genomen want ze zijn allemaal boven de grond uit. Dat biedt perspectief voor fase 2; de bloemen! En die fase bereiken we niet altijd in de tuin. De gezaaide stokrozen hebben zich nog niet laten zien en die had ik al veel eerder gepoot. Van de ranonkels heb ik pas twee groene plukjes ontdekt dus nog 38 te gaan (40 in een zakje!). En kijken of ze ook echt groot genoeg worden om te gaan bloeien. Wait and see dus. 

Over dingen waar ik blij van word dahlias

PS. De dahlias hebben het goed gedaan. 😁

 

Scroll naar top