Soms is er niks lastiger dan gewoon beginnen. Echt! Ik ben kampioen uitstellen, of zou het in ieder geval goed doen bij zo’n kampioenschap. Zodra ik een idee heb wat een eindje uit mijn comfort zone ligt, gaat mijn hoofd zich ermee bemoeien. Nu is een beetje broeden op een idee natuurlijk niet erg, maar een paar jaar ergens over nadenken is aan de lange kant…

Over beginnen nieuwe maan

Het idee voor een blog is jaren geleden al eens voorbij gekomen. Toen ook een keer een domein geregistreerd. Jaja, stapje! Maar die vervolgens een jaar later laten verlopen. Omdat ik er nog niks mee gedaan had. Dag stapje! Ik kreeg niet helder in mijn hoofd wat ik ermee wilde. Waar ik over wilde schrijven. Er waren wel ideeën voor onderwerpen maar ook een hoofd wat gelijk allemaal argumenten verzon om het niet te doen. 

Zoals familie en vrienden die me vast raar zouden vinden. 
Vervelende reacties bij blogs van onbekenden.  En in plaats van beginnen en kijken wat er zou gebeuren, kwam ik niet verder dan twijfelen. Nog zo’n eigenschap waar ik in uitblink.

Daardoor geef ik ook vaak de indruk dat het met mij wel goed gaat. Ook als ik wel ergens mee zit. Omdat ik dat niet durf te delen. Stel je voor dat er emoties opkomen! Wahaa! Eng! Raar! Met als gevolg dat ik behoorlijk wat cirkeltjes kan lopen in mijn hoofd. En dus moeite heb om ergens mee te beginnen of over te beginnen. Omdat ik eerst alle voors en tegens afweeg. Dat is behoorlijk vertragend en vooral niet bevorderlijk voor doen. 

Waarom dan nu toch doen? En beginnen? Omdat het gevoel dat ik het moet doen, blijft terugkomen. En ik ook heel goed weet dat je iets pas echt kan beoordelen als je het hebt geprobeerd. Anders blijf je denken, wat als? En omdat ik vast niet de enige ben die zoiets denkt. Misschien help ik er ook weer iemand anders mee. Zo’n ripple effect. Steentje in de vijver. Dus hierbij mijn eerste steentje. Het begin. Geschreven op de dag van de Nieuwe Maan. Toeval of net dat zetje van het heelal dat ik nodig had?

 

Listening to: This is Aaliyah op Spotify

Scroll naar top