Er zijn nogal wat dingen anders geworden het afgelopen jaar. Ook al went het, soms schiet ineens door mijn hoofd hoe raar de situatie nu is en hoeveel er verandert is sinds maart. Zo is het nog nooit zo rustig geweest buiten op Oudejaarsdag door het vuurwerkverbod. Tuurlijk, ik hoor her en der wat knallen en ik zie groepjes jongeren rondstruinen maar qua geluid stelt het niks voor in vergelijking met voorgaande jaren. Al heeft onze oudste kat zich nog steeds verstopt want die vindt dat geknal doodeng.

Terugkijken

Aan het eind van het jaar ga je automatisch terugkijken op het bijna afgelopen jaar. Er kon veel minder. Maar daardoor springen juist die rare dingen eruit. Dingen die anders waren dan normaal. Of dingen die ik ontzettend gemist heb en waar ik me echt op had verheugd.

Wat heb ik het meest gemist

Veel dingen die ik gemist heb, hebben met sport te maken:

 • geen EK voetbal
 • geen Olympische Spelen
 • niet naar het EK Turnen Dames in Parijs kunnen gaan eind april – viel juist zo goed getimed precies in de meivakantie en was op fijne afstand
 • geen idee hebben hoe Feyenoord geëindigd zou zijn in de competitie van 2019-2020 omdat die niet is afgemaakt

Maar daarnaast natuurlijk ook:

 • veel minder uitjes naar bios, trampoline park, pretpark, shoppen, etc.
 • niet echt op vakantie geweest
 • bijna geen gezellige etentjes met vriendinnen of elkaar überhaupt zien en bijkletsen
 • verjaardagen die nauwelijks echt gevierd konden worden; mijn moeder werd bijvoorbeeld 70, niet dat ik zo’n feestbeest ben maar daar hoort natuurlijk een klein feestje bij
 • geen concerten of musicals; er stonden wat dingen in de planning in het voorjaar, 1x raden wat daarmee is gebeurd 😉

Ook leuke dingen

Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die precies goed vielen en door konden gaan:

 • de open dagen van de middelbare scholen – precies nog voor de eerste lockdown dus dochterlief kon alle opties live bekijken en vergelijken. Dat wordt voor de huidige groepen 8 wel anders
 • eindfeest en eindmusical van groep 8 van diezelfde dochter – toen waren de maatregelen weer iets versoepeld en kon het allebei met wat kleine aanpassingen doorgaan
 • voor het eerst in een tiny house geslapen – leuk maar echt wel tiny
 • zwangere egel op bezoek in de tuin (zie foto)
 • spontane nieuwe klanten in mijn eigen bedrijf – via via komen aanwaaien dus zonder acquisitie, fijn als klanten fans zijn!
 • deze blog
 • ah, en niet te vergeten onze kleine aanwinst; kitten Twix!

Tijd om vooruit te kijken

En dan komt het nieuwe jaar er alweer aan. Daarin zal voorlopig nog niet zo veel veranderen ten opzichte van nu. Dat thuiswerken gaat nog wel een paar maanden door, verjaardagen blijven in klein comité en voorlopig nog geen uitjes, etentjes, etc. Maar er staan een hoop leuke dingen in de planning later in het jaar zoals eindelijk dat EK Voetbal en die Olympische Spelen. Oh, en het Eurovisie Songfestival vanuit Rotterdam niet te vergeten. Guilty pleasure!

Goede voornemens

Ik ben niet zo van de goede voornemens. Er zijn heus wel dingen die ik meer of minder wil doen of wil verbeteren, maar daar ga ik niet ineens op 1 januari mee starten. De meest bekende voornemen zijn over het algemeen afvallen (meer bewegen/minder snoepen), stoppen met roken en minder alcohol drinken. Die laatste twee dingen doe ik niet dus daar heb ik geen goed voornemen voor nodig. En continu op gewicht blijven vind ik handiger dan vanaf 1 januari te willen afvallen. En tja, daar hoort wat moeite doen bij. Zoals niet teveel snoepen/snacken en genoeg bewegen. Dus dat doe ik het hele jaar door. 

Oké, misschien eentje

Als ik dan een voornemen moet noteren is het meer blogs schrijven. Al was ik dat sowieso van plan sinds deze site live ging. Maar goed, dat is best een uitdaging want vooral een kwestie van doen en volhouden. En ja, dat doen hè? Dat is soms zo lastig. Echt gaan zitten en tikken en niet alleen in mijn hoofd de eerste paragraaf bedenken. Vooral omdat ik door mijn werk ook al zoveel achter/op mijn laptop zit. En dan heb ik er op vrije dagen/avonden minder zin in. 

Weg met die comfort zone

Al heeft dat natuurlijk ook iets met comfort zone en uitstelgedrag te maken. Dus dan langzaam minder van dat in 2021 en juist meer uitdagingen aangaan en doorzetten. Dan wordt het vast een topjaar met nog steeds dingen die anders zijn maar dan op een leuke manier. En als je me hier en op Instagram volgt, dan lees je daar vanzelf over mee. Zomaar een idee. 😉

Scroll naar top